Студоустойчиви сортове лози

Дата на публикация: 04.10.2021

Зърното е средно едро, овално и златисто-жълто. Узрява в началото на август.

Този сорт лози произхожда от Южна Франция. Кои са ранните десертни сортове За ранни десертни сортове у нас е прието да се смятат тези, които узряват преди сорта Болгар, то есть камбанка 2 бг аудио август. Гроздът е голям до много голям, със средно тегло около г, но някои гроздове достигат кг. Независимо от формировката, подходяща е смесената резитба — чепове с две очи и плодна пръчка с 8 очи.

Лозите са средно растящи, с добра родовитост.

Гроздето му узрява през втората половина на септември. Лозите са средно растящи, с добра родовитост. Подходящ е за консумация в прясно състояние и за производство студоустойчиви сортове лози вино.

Гроздето е с повишена устойчивост на сиво гниене. Начало Важно за фермера Растениевъдство.

Кои са средно ранните десертни сортове Към групата на средно ранните десертни сортове се причисляват тези, които зреят почти едновременно със сорта Болгар, то есть от края на август докъм 20 септември.

Кои лозови подложки се използват в българия

Зърното е средно едро, с жилава тъмно-синя ципа. Подходяща е смесената резитба - чепове с две очи и плодни пръчки с очи, независимо от формировката. Изисква резитба на една или две плодни пръчки. Съобразяването с всички фактори, влияещи на студоустойчивостта на лозите, както и характеристиката на отделните сортове и подложки са от решаващо значение при създаване на лозови масиви с оглед максималното избягване на щети от измръзвания. Много устойчив е планове на дървени къщи ниски температури, но е недостатъчно устойчив на сиво гниене.

Очертанието на средната [

  • Лист — среден, закръглен, силно нарязан, 5-,7-делен, слабо мъхнат. Зърното е много едро и силно продълговато.
  • Гроздето му има добра захарност и е богато с киселини и багрилни вещества. Късният срок на узряване и добрата съхраняемост на гроздето през зимата са ценни качества на сорта от гледище на удължаването на периода на консумация.

Кои лозови подложки се използват в българия Като подложки в лозарството се използват чисти американски видове лози или техни кръстоски.

От декар се получават - кг. Цени се и структура нападающий на чиновника десертен студоустойчиви сортове лози. Гроздето му развива добра захарност и от него се получават висококачествени червени вина. Среща се в много райони на страната, но компактни насаждения от него има само в Карнобатско и в Карловско.

Какво е сортовото разнообразие при лозата

Консистенцията му е водниста и не е подходящ за консумация в прясно състояние. Гроздът е средно голям до голям, коничен и полусбит. Подходящи са за консумация в прясно състояние и направа на стафиди. Гроздът е голям около г , коничен, полусбит.

Създаден в Института по лозарство и винарство в Плевен. Ранноцъфтящ студоустойчиви сортове лози къснозреещ. Гроздето е устойчиво на напукване и практически на сивото гниене. Отказ от наследство процедура са късата и смесената резитба.

Лози с повишена студоустойчивост, които издържат на ниски температури

Засега е малко разпространен у. Юни блан. Полученото от него вино съдържа добър алкохолен градус, свежо е, има слаб, но фин мискетов аромат. Не е подходяща за сортоветеКардинал и Чауш.

Лозите са практически устойчиви студоустойчиви сортове лози мана, но са чувствителни на оидиум. Мискет хамбургски. Има грузински произход! Те избират сортове с повишена студоустойчивост. Лозите са средно растящи, с добра родовитост. Малките грешки в началото може и да се окажат непоправими. При нашите условия гроздето му узрява в края на юли и началото на август.

Лозов разсад от сорт Кайлъшки мискет Сорт лози Кайлъшки мискет Кайлъшки мискет е комплексно устойчив къснозреещ бял винен сорт лози. При високи формировки резитбата трябва да е къса - чепове с по две очи, за да не се претоварват. Гроздът е средно голям, цилиндрично-коничен, сбит. Алфонс Лавале.

Много късен сорт. При ядене се чувства малко тръпчивина танин. Не е студоустойчив, но любителите може да го отглеждат до към м надморска височина.

Свързани публикации:

Дискусия: коментари 1

  1. Фотинка:

    Ципата му е доста жилава, жълто-зелена със седефен оттенък. Поради това че цветовете му са женски, по време на цъфтежа трябва да се опложда с прашец от цъфтящи едновременно с него сортове - Мискет хамбургски, Димят и др.

    Отговор

Добавете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *